Home Smartphone Bodø/Glimt mer populære enn Champions League-finalen:

Bodø/Glimt mer populære enn Champions League-finalen:

1
0

Torsdag kveld var det avsprak i returoppgjøret mellom Roma og Bodø/Glimt i Europe Confrence League.

For om lag to uker siden lekte gultrøyene seg med José Mourinhos mannskap i Bodø og vant kampen 6-1. Da hadde Roma et B-preget mannskap, og Mourinho lovet at han skulle stille sitt sterkeste lag til returoppgjøret på Stadio Olimpico i Roma.

Les også: Stor interesse for Bodø/Glimts nedsabling av Roma: – Dette er veldig gledelige tall

Og i går var det duket for den store manndomsprøven for Bodø/Glimt. Klokken 21.00 hadde returkampen avspark og det var en enorm interesse fra det norske folk.

Kampen hadde 522.000 seere på det meste, og hadde et gjennomsnitt på 384.000 seere på V4.

– Overraskende høye tall

Sportssjef i Nent Group, Kristian Oma, er veldig fornøyd med seertallene.

– Dette var overraskende sterke tall, men sier noe om hvor fengende det er når outsiderne fra Bodø reiser ut i den store fotball-verdenen og erobrer selveste Roma. Bildene av 1500 tilreisende supportere som jublet sammen med spillerne var feelgood-TV på sitt beste. Og at Mourinho dirret av sinne da han troppet opp hos Jan Åge Fjørtoft hadde også en form for underholdningsverdi, sier Oma.

Også på Viaplay hadde kampen sterke tall, og er den mest sette så langt i Uefa Confrence League.

Dette er det mest sette programmet på V4 siden Champions League-finalen i 2018. De sterke seertallene sørget for at V4 var den største komersielle kanalen under kampen, med 43,5 prosent andel i aldersgruppen 25-59 år.

Tallene er til sammenligning høyere enn seertallene på Champions League-finalen som ble sendt av TV 2 i mai. Den kampen hadde 341.000 seere i snitt, med en topp på 453.000.

Den første kampen mellom Bodø/Glimt og Roma hadde en seertopp på 265.000 på V4.

Les også: Over 400.000 så Chelsea vinne Champions League på TV 2

Scoret:

Erik Botheim må elske å spille mot Roma. Over to kamper har han tre mål og tre målgivende mot klubben. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Sitter i førersetet

Selve kampen endte med et meget sterkt 2-2 resultat for bodøværingene som ledet kampen ved to anledninger. I førsteomgang scoret Ola Solbakken for Glimt, før Romas Stephan El Shaarawy utlignet like etter sidebytte.

Ti minutter etter utligningen scoret Erik Botheim Glimts andre mål for kvelden, men kun minutter før slutt utlignet Roger Ibanez for Roma. Dermed endte kampen 2-2.

Etter kampen var det en selvkritisk Glimt-trener, Kjetil Knutsen, som møtte pressen. Han var fornøyd med kampen, men følte de hadde tapt to poeng mot stormakten, og at han har noe av skylden fordi han gjorde for sene bytter.

José Mourinho var imidlertid rasende etter kamp og har fått stor oppmerksomhet for intervjuet han leverte til Viaplay-reporter og tidligere landslagsspiller, Jan Åge Fjørtoft.

Bodø/Glimt ligger for øvrig godt an til å gå videre fra sin gruppe i turneringen. De leder sin gruppe ett poeng foran Roma.

%