Home Smartphone Kaufland România sprijină persoanele cu dizabilităţi şi încheie un parteneriat cu .lumen,...

Kaufland România sprijină persoanele cu dizabilităţi şi încheie un parteneriat cu .lumen, creatorul de ochelari pentru nevăzători

3
0

Kaufland România a anunţat un parteneriat cu .lumen, creator al ochelarilor pentru nevăzători, care oferă extra mobilitate persoanelor cu dizabilităţi. Acest proiect apare în contextul acţiunilor de integrare a persoanelor cu dizabilităţi în forţa de munca Kaufland, asa cum aflam de la Degustam.ro.

Retailerul face parte din iniţiativă lansată de Camera de Comerţ a Diversităţii din România. .lumen este un start-up românesc, care propune soluţii de ultimă generație pentru a îmbunătăţi viaţa persoanelor cu deficienţe de vedere. E vorba despre o tehnologie asistivă pentru cei care au deficit de vedere. Sunt reproduse caracteristicile unui câine-ghid folosit de nevăzători pentru a se orienta. Ochelarii au la baza tehnologii ca inteligenţă artificială şi robotică. 

Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România, a declarat:

„Parteneriatul cu .lumen a venit natural, din dorința de a o ajuta pe Delia, colega noastră din departamentul de Recrutare și persoană nevăzătoare, să aibă o viață independentă. În același timp ne dorim să transformăm magazinele Kaufland în spații accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere.

De aceea, ne-am bucurat să aflăm că o echipă de români lucrează la dezvoltarea acestui produs inovator și încă de la prima discuție am realizat că avem foarte multe lucruri în comun cu  echipa .lumen – în special dorința de a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la o viață socială mai bună.  Credem că o astfel de colaborare ar putea schimba felul în care ne raportăm la dizabilități și la accesul pe piața muncii a persoanelor nevăzătoare.”

.lumen

În toată lumea există 40 de milioane de nevăzători şi doar 28.000 de câini ghid, deci e clar o problemă când vine vorba de ajutarea acelor persoane să se orienteze. Startup-ul lucrează cu Kaufland pentru a crea un mediu mai incluziv şi deschis şi persoanelor nevăzătoare. Headsetul respectiv suportă comenzi vocale şi implică un mecanism ataşat la brâu, care ghidează utilizatorul spre zona dorită. Orientarea se face prin camere şi AI.

Ziua Internaţionala a Persoanelor cu Dizabilităţi

În contextul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi şi în semn de solidaritate cu acestea, Kaufland îşi iluminează sediul central în culoarea violet în zilele de 2 şi 3 decembrie 2021 începând cu ora 18:00. Compania transmite persoanelor cu dizabilităţi toată susţinerea şi faptul că echipa Kaufland este deschisă tuturor celor care îşi doresc un loc de munca unde fiecare abilitate să fie apreciată şi dezvoltată.

Kaufland Iluminat

De asemenea pentru a marca această zi, Kaufland România s-a alăturat, în calitate de partener, evenimentului „Un 3 decembrie ALTFEL”, dedicat persoanelor cu dizabilități și organizat de Asociația Open Your Heart.

Accessibility Hackaton

În plus în 2021 Kaufland a organizat Accessibility Hackathon, cel mai amplu hackathon social dedicat persoanelor cu dizabilități din România. A fost un proiect premiat în cadrul Galei PR Award la categoria Digital PR (Gold), Tech PR & Comunicarea inovației (Gold), Employer Branding (Silver) și distins cu Diploma de excelență la categoria Website.

Soluția câștigătoare în cadrul hackathonului este aplicația mobilă Vocalio. Aceasta a fost creată cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vorbire şi de auz, ajutându-le astfel să comunice mai uşor cu cei din jur.

%