Home Hot News Nvidijino preuzimanje Arma vrednog 40 milijardi dolara suočava se sa dubinskom istragom...

Nvidijino preuzimanje Arma vrednog 40 milijardi dolara suočava se sa dubinskom istragom EU

2
0
Nvidijino preuzimanje Arma vrednog 40 milijardi dolara suočava se sa dubinskom istragom EU

Nvidijino preuzimanje Arma vrednog 40 milijardi dolara suočava se sa dubinskom istragom EU

Evropska komisija, izvršni ogranak EU, pokrenula je „dubinsku istragu“ o Nvidijinoj akviziciji britanskog dizajnera čipova Arm, koji je trenutno u vlasništvu SoftBanka. Nvidia je pre više od godinu dana objavila da želi da kupi Arm za 40 milijardi dolara.

Istraga, koju je Komisija najavila u sredu, predstavlja poslednji neuspeh za kompanije za proizvodnju čipova koje su već rekle da je malo verovatno da će posao biti završen pre prvobitnog roka u martu 2022.

Komisija je saopštila da je zabrinuta da bi spajanje moglo da ograniči pristup Armovim „neutralnom“ dizajnu čipova i da bi moglo dovesti do viših cena, manjeg izbora i smanjenja inovacija u industriji poluprovodnika.

„Iako se Arm i Nvidia ne takmiče direktno, Arm-ov IP je važan input u proizvodima koji se takmiče sa proizvodima Nvidije, na primer u centrima podataka, automobilskoj industriji i IoT“, rekla je izvršna potpredsednica Margrethe Vestager u izjavi.

Naša analiza pokazuje da bi akvizicija Arma od strane Nvidije mogla dovesti do ograničenog ili degradiranog pristupa Arm-ovom IP-u, sa efektima distorzije na mnogim tržištima na kojima se koriste poluprovodnici“, dodala je ona.

Ako ste propustili: Nvidia veruje da će akviziciju ARM-a kompletirati tokom 2022. godine

Ovo preuzimanje takođe treba da ispitaju regulatori u SAD, Velikoj Britaniji i Kini.

Mi blisko sarađujemo sa Evropskom komisijom kroz regulatorni proces“, rekao je portparol Nvidije za CNBC. „Radujemo se prilici da odgovorimo na njihove početne zabrinutosti i nastavimo da pokazujemo da će ova transakcija pomoći da se Arm ojača i podstakne konkurencija i inovacije, uključujući i EU.”

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

%